Ароматни масла

Холистичен център “Здраве и хармония” предлага висококачествени ароматни био масла за масаж и ароматерапия. Гаранцията за 100% естествен произход на нашите ароматни масла идва от немската фирма производител ТAOASIS, чиито продукти са съобразени с всички изисквания за държавите в Европейския съюз и притежават сертификати за качество.
През 2005 г. компанията разработва продукти с нова марка Baldini®, която е създадена и съобразена специално със стандартите в био магазини и е фокусирана върху селектирането и предлагането на продукти за ароматизиране на помещения и използването на етерични масла в кулинарията.

Маслата, които предлагаме, са два вида: базови и етерични.

Базовите масла имат структура, много близка до мастната тъкан на човека и затова проникват много лесно в кожата. Затова те се използват най-вече за масажи и маски за тяло и коса. Какаовото масло, бадемовото масло, маслото от жожоба и маслото от шипка са няколко примера за базови ароматни масла.

Етеричните масла представляват екстракти от корена, кората, стъблото, листата, цветовете или други ароматни структури на растението. На английски език се означават като ‘essential’, защото улавят същината (essence), душата на билката/дървото. Примери за етерични масла са маслата от евкалипт, мента, лавандула, канела, роза и др. Те могат да бъдат използвани по различни начини: за ароматерапия с арома-лампа, за инхалации и промивки, в кулинарията, за вана, компреси, за масаж, ароматизиране на дрехи и др. Важно е да се знае, че етеричните масла трябва да бъдат разтворени в базови масла преди терапия с масаж, защото концентрираната им текстура не позволява те да се прилагат директно върху кожата.

Различните арома-композиции се използват за различни цели, някои от които са:

  • С козметична насоченост –  за здрава кожа, коса и др.
  • За подобряване на концентрацията
  • За тонус и анти-стрес подход
  • За намаляване на дискомфорта по време на пътуване
  • За дълбок сън
  • За детоксикация на тялото и психиката

 

Например, ако детето Ви е хиперактивно и организмът му не може да си вземе качествена почивка, заради огромните количества енергия,  няколко капки от етерично масло от майорана или лавандула във ваната му ще свършат чудеса. Едно от свойствата на този еликсир е именно да успокоява и отпуска съзнанието. Масаж с масло от пачули ще тонизира кожата Ви и освен това ще се отрази благоприятно на цялостното Ви състояние и настроение. От своя страна, маслото от чаено дърво повишава защитните функции на имунната система и преодолява инфекциозните процеси.

Заповядайте в Холистичен център “Здраве и Хармония”, за да научите повече за свойствата на етеричните масла и да изберете най-подходящото за Вас!

Предлагаме и готови продукти от ароматни масла – 100 % натурални продукти.

Предлагаме и ароматерапевтични масажи и терапии, с времетраене 90 мин.