Бижута от кристали

Всеизвестен факт е, че кристалите могат да ни помагат. Но за да се постигне пълноценния ефект, е добре кристалът да е близо до тялото възможно най-дълго време. Затова в Холистичен Център “Здраве и Хармония” предлагаме бижута от кристали, които могат да бъдат носени  като гривна или колие.

Всеки кристал притежава своите специфични свойства, които спомагат за подсилване и балансиране на енергийните центрове в тялото. Цветът на кристала подсказва енергийния център, върху който той може да въздейства. Така например, когато четвъртата чакра (Анахата) е извън баланс (което може да доведе до сърдечни заболявания или да отвори стари емоционални травми), се препоръчват кристали със зелен или розов цвят. От друга страна, чакрата на Третото око (шестата по ред) e свързана пряко с интуицията и мъдростта и има отношение към сънищата, които човек преживява. Работата с тази чакра ще Ви помогне да взимате по-добри решения, основани на Вашето вътрешно усещане и възприятие.  За нея са подходящи камъните ахат, аметист, апофилит, прозрачен кварц, слънчев камък, лазурит, селенит, содалит, тигрово око.

Разбира се, изборът на кристал може да бъде формиран според поредица от критерии – възможно е да се съобразите със зодията си, със здравословен проблем, с цел – ако желаете да подобрите отношенията си с някого, да бъдете по-търпеливи, по-креативни или просто да си осигурите равнавесие и да отпочивате след дългия многопластов ден. Но имайте предвид, че сами по себе си кристалите не са достатъчни – необходимо е да полагате усилия чрез размишление и рефлектиране върху причината за неразположението. Погледа навътре в себеси  и практиките са друг сигурен начин, който ще облекчи сегашното Ви състояние и ще донесе мир и благодарност.

За да изберете правилния кристал за Вас, не е нужно да познавате в детайли царството на минералите и кристалите. Достатъчно е да погледнете витрината ни с бижута и да изберете това бижу, което най-много ви хареса. Това се дължи на факта, че тялото и съзнанието Ви усещат по-добре от какво имате нужда, в сравнение с Вашия ум.

Заповядайте в Холистичен Център “Здраве и Хармония”, за да поговорим за енергийните центрова, кристалите и значенията им!