Йога с Васил Тосев

При изборът на място за практикуване е добре да се вземат предвид следните условия- учителят, атмосферата, мястото. Холистичен център Здраве и хармония предлага приятна атмосфера, работа с опитен и квалифициран инструктор, разположен в център на града.

Учителят

Васил Тосев е първият и засега единствен българин дервиш, преподавател по Хатха Йога и техники за дишане и отслабване, които практикува повече от 14 години. Практиката му създава книгата, “ПОДДРЪЖКА НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО”, където представя дихателни и физически упражнения и изпитани рецепти, за ефективно изчистване на организма от токсини, правилно хранене, подсилване на имунитета. През 2001 г. Васил успява да смъкне наполовина теглото си в рамките на 3 месеца – от 105 става 58 кг, и най-важното – спасява се от планувана операция за поставяне на байпас на сърцето.

Атмосфера

Атмосферата, която ще откриете в  Холистичен Център Здраве и Хармония е една от най-подходящите за практикуване в Пловдив. Ще се почувствате спокойни и ведри, а това са нужни предпоставки, както за достигане на необходимата концентрация за изпълнение на ежедневните си дейности, така и за това да дадете възможност на тялото и психиката ви да се разтоварят, възстановят и заредят с енергия.

Как да ни намерите ?
Холистичен център Здраве и Хармония се намира на бул. Христо Ботев 112, срещу Военна боница, в пряка близост до центъра, Пловдивски университет и централна гара. През спирката на Военна болница минават автобуси 99, 36, 44, 29, и 18, които я свързват с почти всички градски райони.

Интересни факти:

  • Днес повече от 80% от заболяванията са на психическа основа, а най-добрият начин да поддържаме здрава психиката е чрез дишане и отпускане.
  • Практиките от Поддръжка на човешкото тяло помагат при изкривявания на гръбначният стълб, проблеми със стомаха, дископатии, наднорменото тегло, високо кръвно налягане, диабет, астма, и др.
  • Практикувайки се зареждате с енергия, която променя не само вас, но и другите около вас.

Оценка от практикуващите при нас:

„Чувствам се спокойна, отпусната, в ежедневието всичко ми се случва лесно, много съм благодарна!“

График

Вторник 9:00, 14:00 и 18:00 ч

Сряда 9:00, 14:00 и 18:00 ч.

Четвъртък 9:00, 15:00 и 18:00 ч.

Петък 9:00, 15:00 и 18:00 ч.

Събота 10:00 ч.

РАЗХОДКИ СРЕД ПРИРОДАТА

Kонтактът с природата е неразделна част от благосъстояние на човека. Излизането сред природа се използва като терапия за възстановяване, премахване на стрес,  умствена и физическа умора, бързо физическо възстановяване след болест, и в дългосрочен план, цялостно подобряване на здравето и състоянието на всеки човек.

Доказано е също, че природната среда кара хората да създават по-близки и чисти отношения с останалите човешки същества, било то приятели или семейство. Освен с оздравителна цел, разходките сред природата при нас се правят също и със социална и образователна цел.

През лятото и пролетта се организарат лагери на море и планина. За повече информация на място в Холистичен център Здраве и Хармония или на фейсбук страницата – Холистичен център Здраве и Хармония.